Renderingsbild för reception och bar AC Hotels by Marriott

 

Kära hyresgäster i Nordic Forum!

Det är mycket glädjande att informera om att AC Hotels by Marriott flyttar till Nordic Forum för att öppna ett toppmodernt hotell med 202 rum. De 9 000 kvm på Torshamnsgatan 39, som nu ska byggas om till ett hotell, har stått tomma under många år och idén med att konvertera ytorna till hotell startade för över tre år sedan. Arbetet med att skapa en toppmodern hotellprodukt i fastigheten har, som de flesta av er redan känner till, startat då ytorna revs och förbereddes för byggstart under sommaren 2020.

Corona-pandemin kom och mycket i samhället stannade upp och likaså byggstart för detta projekt. Projektering och upphandling har dock fortsatt och nu till sommaren kommer projektet att starta. Resultatet blir ett toppmodernt hotell med faciliteter som restaurang, bar, konferens, gym, pool och behandlingsrum. Operatören som ska driva hotellet äger och driver bland annat AC Hotel Stockholm Ulriksdal som slog upp portarna våren 2020. Läs gärna mer om AC Hotels by Marriott här, https://ac-hotels.marriott.com

Status idag

Just nu pågår upphandlingsarbetet och ett förfrågningsunderlag är utskickat till flertalet entreprenörer. På grund av projektets omfattning kommer entreprenören som genomför ombyggnationen vara en stor och väletablerad aktör. Vi räknar med att ha tecknat ett entreprenadavtal under början av sommaren med beräknad byggstart i början av hösten 2021 och med planerat färdigställande Q4 år 2022.

Påverkan för dig som hyresgäst

Tillsammans med entreprenören och våra byggprojektledare ska vi försöka minimera påverkan för dig som hyresgäst så mycket det går. Viss påverkan kommer dock att ske i och med att delar av ombyggnationen sker på bottenplan samt att vissa delar av byggnaden kommer att stängas av. De delar som stängs av under projektet är delar av lastintaget samt gången mellan byggnad 35 och 39. Möjlighet att nyttja lastintag finns fortfarande, dock med en begränsning till halva ytan. I övrigt är huvudentré till Torshamnsgatan 39, galleriagång och garage öppet som vanligt. Under perioder kommer vissa parkeringsplatser spärras av i samband med att rörgenomföringar i tak utförs. Alternativa platser kommer att erbjudas under en begränsad period. Mer information för de som berörs av en omflyttning sker längre fram i projektet.

Vi kommer också att iordningställa en lokal på Torshamnsgatan 35 som en alternativ arbetsplats för dem som stundtals upplever att ljud från ombyggnationen stör. Lokalen inreds med ett konferensrum för sex personer, åtta arbetsplatser, tillgång till wifi samt ett kök.

Information ombyggnation

Uppdaterad information kommer att finnas på denna sida under hela projektets gång. Här hittar du bland annat information om tidplan, status för projektet, större händelser, eventuella avstängningar samt kontaktuppgifter.

Kontaktmail inför, och under hela ombyggnationen, är kontakt@nordicforum.nu

 

Tveka inte att höra av er med frågor till Mathias Björkman eller Philip Eriksson.

 

Mathias Björkman                                                         Philip Eriksson

0730-63 11 77                                                               0722- 04 61 80